Michalova buchta s čokoládou
Michalova parádní buchta s čokoládou
Na těsto potřebujete: 10 lžic rostlinného oleje, 3 vejce, 250 g cukru krystal, 2 lžičky sody, 300 ml vody, 400 g polohrubé mouky, půl prášku do pečiva, 100 g nahrubo nastrouhané čokolády na vaření
Na polevu: 50 g másla, 100 g čokolády na vaření, 1 malý kalíšek nugety
Postup: Ručním šlehačem smíchejte olej, žloutky, cukr, sodu. Přimíchejte vodu, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Nakonec už jen vařečkou zlehka vmíchejte sníh z bílků a nastrouhanou čokoládu. Dejte péct na 20–25 minut do předehřáté trouby na 180 stupňů. Nechte vychladnout, ve vodní lázni rozehřejte čokoládu s máslem a nugetou a polevu pak rozprostřete na placku.